Dacă oamenii politici ar lua serul adevărului

V-ați întrebat vreodată ce ar zice oamenii politici, dacă li s-ar administra serul adevărului? Cum ar fi să-i pălească tocmai pe ei, dintr-o dată, sinceritatea? Cum ar fi să fie ei înșiși, fără minciuni, fără ipocrizie, fără măști?

Cum ar fi să fie OAMENI și atât?

Ia să vedem.

Dacă lui Klaus Iohannis i-ar fi administrat serul adevărului: Știți, eu nu mi-am dorit niciodată să fiu președinte. Au tras unii de mine prin 2014 că hai, că nu avem pe cine să punem împotriva lui Ponta, că tu ești neamț și ai o imagine bună, și am acceptat. Eu eram mulțumit la Sibiu cu primăria, cu casele mele, cu meditațiile și cu drumețiile pe munte.

Cel mult, m-ar fi interesat să fiu prim-ministru.

No, sistemul m-a chemat la București și am ajuns în fruntea lui. Acum, ce pot să zic…puterea te seduce, te prinde în mreje, vrei mai mult și mai mult și sfârșești prin a te comporta ca un dictator.

Uneori, îmi este rușine de mine însumi. Am moștenit un sistem infernal de la Traian Băsescu, iar eu nu am făcut altceva decât să-l întrețin și să-l cultiv.

Adevărul e că am devenit un monstru, iar dacă oamenii simpli ar ști câte pot să controlez eu, s-ar îngrozi.

Ludovic Orban: Mie îmi place să fiu prim-ministru. Toată viața mi-am dorit să fiu prim-ministru. Am stat la pândă, am așteptat momentul potrivit și iată-mă.

Știți, aș vorbi toată ziua. Eu sunt un palavragiu și un chefliu, de fel. Poziția asta de prim-ministru mă prinde mănușă. Sper să rămân aici încă vreo 10 ani, pe puțin.

Marcel Ciolacu: Eu trebuia să fiu șofer de autobuz, să sparg semințe și să joc table cu băieții între ture, dar na, m-am învârtit bine și am ajuns în politica mare.

Nu e rău. Dacă faci ce ți se spune, ești promovat în permanență. Mie, băieții cu ochi albaștri îmi spun mereu ce am de făcut.

Dan Barna: Știți, eu toată viața am fost un tocilar. Nu am ieșit cu nimic în evidență, nu am impresionat, dar a apărut mișcarea asta cu USR-ul și hop și eu în ea. Ce să zic, e mișto să conduci un partid. Totul e să simți de unde bate vântul.

Dacian Cioloș: Eu sunt un mic milițian frustrat, dar nu las asta să se întrevadă. Cu bunul meu simț ardelenesc, o să-i cuceresc pe toți. Mai ales, dacă o să mă ajute Macron și forțele progresiste de la Bruxelles.

În 2024, o să fac tot posibilul să fiu candidatul establishment-ului la Cotroceni.

Victor Ponta: Toată viața am mințit și m-am mințit pe mine însumi. Sunt un mincinos patologic.

De mic, de când învârteam cărucioare la Paris, cerșetor fiind, m-am obișnuit să mint. Mint pe oricine și oricând, în față. Mă urc pe cadavre și sar pe ele. Sunt un om bolnav, dar nu cred că o să mă mai vindec vreodată.

Acum, cu politica asta…ce să vă zic, mă folosește sistemul ca să distrugă PSD. Sunt și eu o rotiță într-un mecanism al minciunii.

Călin Popescu Tăriceanu: M-au aruncat ăștia dintr-o parte în alta, până când am ajuns un cadavru politic.

Tocmai eu, manechinul din tinerețe și politicianul cel mai promițător de după Revoluție….uite că am ajuns să fiu irelevant și să cerșesc un loc în Parlament. Sistemul m-a împins la fund, dom’le. Vă spun io, democrația noastră e bolnavă.

Traian Băsescu: Vă zic tot, dacă-mi dați ceva de băut și-mi aduceți o blondă, ca să o ciufulesc un pic. Hă-hă-hăăă!

Kelemen Hunor: Viața-i greu la noi, la ungurelu. Eu tot timpul am zis, în sinea mea: vreau Unirea Basarabiei cu România, dar asta să se întâmple în cadrul Regatului Ungariei Mari. Ha-ha!

Autor: DayDreamer

Facebook Comments

No Comments

Post a Comment