Papa Francisc și homosexualii – o eroare de logică

Înainte de a fi teo-logică, problema Papei ține de logică.
Indiferent în ce crezi, că ești ateu sau religios, poți analiza logic.
Nici nu trebuie să fi făcut logică în liceu, pentru că logica umană e o descoperire, nu o invenție. De-aia ne și înțelegem între noi. Logic.

“Homosexualii au dreptul să se afle într-o familie. Ei sunt copii ai lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu trebuie exclus.
Ce trebuie să creăm este o lege a uniunilor civile.” Papa Francisc

Ce face Papa: aplică o tehnică de manipulare prin silogisme nevalide foarte bine cunoscută. Schema logică pe care o afirmă e așa:
“Dacă homosexualii sunt copiii lui Dumnezeu, atunci un cuplu de homosexuali e familie.”
Din propoziția A: “homosexualii sunt copiii lui D-zeu” Papa deduce propoziția B: “cuplul homosexual e familie”.
Ceea ce este fals, nevalid, o eroare logică, pentru că nu poți deduce logic una din alta. Din prima afirmație nu are cum să rezulte a doua. Dacă doi homosexuali sunt copiii lui Dumnezeu, nu rezultă din asta că doi homosexuali sunt o familie.

În continuare, Papa își întărește teorema spunând că “nimeni nu trebuie exclus”. Ceea ce înseamnă un al doilea silogism nevalid, pentru că nu oricare doi oameni sunt familie. Luați toate combinațiile posibile la rând. Nu oricare doi oameni se pot căsători și forma o familie nucleară, adică soț-soție. Dimpotrivă, chiar trebuie excluse variante, pe criterii de vârstă, rudenie etc. De asta legea face restricții.

În final, concluzionează că trebuie sa creăm uniuni civile, ca și cum uniunea civilă trebuie să fie același lucru cu familia, în timp ce o dublează inutil, relativizând-o, și ca și cum statul e obligat să înființeze o nouă instituție special pentru gay, pentru simplul fapt că ar exista dreptul omului la gay family, homosexualii fiind și ei copiii Domnului.

Nu există nicăieri dreptul omului la gay family ca drept fundamental și universal stipulat în vreun document internațional, de-asta s-a și supus la vot în toate țările, iar statele nu sunt obligate la nimic, inclusiv conform CEDO; astfel că statele care nu prevăd gay marriage în Codul civil NU încalcă drepturile omului. În niciun caz n-ar exista un asemenea drept, prin reducere la absurd, pentru că sunt copiii Domnului. Cu toții suntem copiii Domnului, asta nu înseamnă că luați doi câte doi sau trei câte șapte suntem familie.

Concluzia subliminală a Papei: statul trebuie să legalizeze gay marriage pentru că așa a zis Dumnezeu.
În același timp, întreaga tehnică de manipulare se poate înscrie și la altă stratagemă binecunoscută – appeal to pity, argumentum ad misericordiam, apelul la mila publică.
Exemplu clasic : “Onorată instanță, uitați-vă la acest om nenorocit, într-un scaun cu rotile, incapabil să-și folosească picioarele. Un astfel de bărbat ar putea fi cu adevărat vinovat de delapidare?”

Copiii lui Dumnezeu, homosexualii, sunt orfanii cărora li se încalcă dreptul la familie dacă nu au drept civil la căsătorie. Săracii oropsiți ai sorții. Aici nu-i vorba de milă, ci de logică, printre altele, înainte de argumente juridice, antropologice, biologice, morale, filozofice și teologice. Care lipsesc cu desăvârșire la susținătorii gay marriage.
Totul e doar o manipulare emoțională.
“Că și ei e oameni”. N-ajunge.
Escrocherie sentimentală.
Cacialma cap-coadă.

De ce face Papa asta: pentru că nu e creștin, ci marxist.
Aceeași tehnică a fost folosită pentru deformarea gândirii logice și raționale a milioane de oameni care au căzut în capcana marxismului și au votat gay marriage. În aparență conștienți de ceea ce fac. În realitate duși de cap.
Acest tip de manipulare prin erori logice e folosit de marxiști, după un întreg model de gândire care ar putea fi sintetizat de următorul sofism:

Dacă:
1. găina are două picioare și
2. omul are două picioare
Atunci:
3. omul și găina sunt același lucru.
Din 1 și 2 evident că nu rezultă logic 3.

Echivalent cu:
Dacă:
1. cuplul gay e format din doi oameni și
2. familia e formată din doi oameni
Atunci :
3. cuplul gay e același lucru cu familia.
La fel, nu rezultă logic 3 din 1 și 2.

Primul cuplu conține două femei sau doi bărbați, al doilea cuplu conține o femeie și un bărbat. Nu e deloc același lucru.
Se observă ca tot algoritmul funcționează pe eroarea și dogma obsesivă a egalitarismului marxist. Toate trebuie făcute egale, nivelate, uniformizate, altfel e nedreptate în lume. Dacă nu ești de acord că toate trebuie făcute egale, ești nedrept, imoral, încalci drepturile omului, ești împotriva egalității. Toate lucrurile sunt același lucru, deci trebuie tratate egal.

Această manipulare egalitaristă raportată la comportamentul sexual o practică pe toate planurile, raportat și la rasă, etnie, sex etc.
După părerea Papei, Îl mai și supărăm pe Dumnezeu, care ne-a făcut pe toți egali – alt egalitarism marxist care falsifică creștinismul. Una e să fim egali în fața lui Dumnezeu și alta e să fim egali în sine, între noi.
Ceea ce e raportat la un sistem de referință.

Eroarea fundamentală a marxismului fiind că stabilește egalități fără niciun sistem de referință.
Sofismul dedicat religioșilor e acela că, dacă oamenii sunt egali în fața lui Dumnezeu, atunci ei sunt egali pe pământ, pe toate planurile, în primul rând material, biologic, până la identificare totală, adică totuna.
Marxismul – eroare logică, irațional, materialism vulgar, manipulare grosieră, religia minciunii.

Și o nouă dovadă că marxismul, în sens mai larg socialismul, e o capcană special creată, mai ales pentru creștini.
Pentru creștini convertirea la socialism e apostazie, nu o simplă opțiune politică.
Iar pentru ceilalți e cădere în ilogic, irațional, pseudoștiințific, imoral, absurd, dezumanizare.
Ăsta e modul de gândire tipic socialist. Pentru că a înlocuit logica formală cu logica utopiei = lipsă de logică.

Din păcate, nu știu câți pot trece de bariera asta, probabil depinde de gradul de virusare.
Toate aceste stratageme trebuie demontate și date cu ele de pământ. E nevoie să arătăm totala lipsă de logică elementară, falsul, manipularea și minciuna abil ticluită, mai ales pentru copii și tineri.

Concluzie finală:
Papa Francisc, care nu cred că poate fi bănuit de lipsă de logică, e un mincinos comunist.
Scuzați pleonasmul.
E logic?

Autor: Răzvan Furnică

Facebook Comments

No Comments

Post a Comment