Budincă de ovăz – vegan

Din seria ce mai mâncăm azi, la micul dejun, dacă avem chef de un bol plin de sănătate. Marele pont e că toată povestea asta plină de culori e de post. Vegană, cum e mai nou la modă. Atenție însă! Nu merge decât cu o carte lângă, fie ea și de rețete. Așadar, hai să vedem ce am pus în bolul magic!

Rețeta aș numi-o BOLUL CU DE TOATE și se face tare simplu. Mai jos, pe îndelete: Ingrediente terci:
3/4 cană fulgi de ovăz
1 cană lapte vegetal (de care vă place)
1 linguriță miere de la apicultorul nostru de nădeje Marius, de la POVESTEA MIERII
1 linguriță cacao/cicoare (opțional)

Se amestecă toate într-o crăticioară și se încălzesc până când fulgii se ovăz se înmoaie suficient (maxim 7 minute). Întrucât fulgii sunt năstrușnici și se prin ușor, se recomandă să amestecați des.

Între timp, puteți pregăti “decorul”:
1 banană coaptă se taie feliuțe
1 mână de struguri se spală și se taie în jumătăți dacă e nevoie
Mai puteți folosi orice alte fructe doriți, în ce cantitate credeți că e necesar.

Odată umflați bine, fulgii se varsă într-un bol, iar peste ei se așterne decorul: fructele pregătite mai devreme, fulgi de cocos, cacao nibs, stafide, migdale și orice alt ingredient vă face cu ochiul.

E mișto rău, super sănătos, se face foarte ușor și chiar îți ține de foame. Însă cel mai mare atu al acestui mic dejun-desert este că are să le placă maxim și celor mici. Nu-i așa că-i grozav să îi ademenești cu ceva 100% natural și sănătos în locul mult-râvnitei ciocolate?

Autor: Adriana B.

Facebook Comments

Comments: 2

 • Criss
  October 4, 2020 11:06 pm

  Apreciez intenția de a posta o rețetă sănătoasă pentru micul dejun, însă vegană nu e din cauza hranei albinelor. Dacă doriți o alternativă, îndulcitori vegani sănătoși sau chiar mai sănătoși există, de pildă melasa, siropul de curmale și stafidele. 🙂
  Veganismul nu e o modă deși înțeleg de ce e văzut așa. E un mod de viață care caută să facă cât mai puțin rău animalelor prin evitarea pe cât posibil și practicabil a oricăror lucruri care le aparțin – a nu le consuma sau folosi trupurile, a nu le folosi blănurile, puful, pieile ca îmbrăcăminte/încălțăminte/accesorii, a nu le injecta sau expune la substanțe toxice pentru a testa cosmetice și detergenți, a nu ne folosi de ele pe post de divertisment la zoo/circ/delfinariu, a nu le înmulți de dragul de a le vinde puii „iubitorilor” de animale de companie. E vorba de a stopa violența nenecesară asupra animalelor și cu toții putem face niște pași în această direcție, pentru o lume mai dreaptă și mai blândă.
  Din nou, apreciez rețeta de terci de ovăz; e una dintre preferatele mele. 🙂

 • Delia
  October 5, 2020 9:01 am

  Mierea nu este vegană!!!
  Se poate folosi sirop de agave.

Post a Comment